Matchreferat

Taktisk triumf i seriepremiären mot Storfors.

EIF höll sig till sin i förväg planerade Game plan under hela matchen och kunde inkassera tre poäng i seriepremiären. EIF gick till halvtidsvila med en tvåmålsledning och kunde stå emot SAIK´s forcering i slutet av matchen. Slutresultat 1-2.

Bäst i EIF var Andreas i målet men även John B och John F får plus i kanten.

EIF klarade kryss i sista sekunden!

EIF startade matchen på ett övertygande sätt men Arvidsjaur kunde ändå ta ledningen i början av andra halvlek. I slutet av matchen flyttade EIF upp spelet i ett försök att kvittera vilket öppnade för flera vassa kontringar. Bra spel från Andreas i målet såg till att Arvidsjaur inte fick fler bollar i nätet. Med matchens sista spark från Daniel Sundström kunde EIF till slut kvittera och åka hem med en poäng i bagaget.

Torsk mot BAIK

Det gick inte vägen för EIF i dagens match mot BAIK. Redan efter en kvart leder BAIK med två mål. I andra halvlek spelade EIF upp sig men när BAIK sen kunde göra tredje målet (på straff) så blev uppförsbacken för brant. Nu är detta inget att grina över: flera av BAIK´s mål var rena tillfälligheter och med lite medvind i första halvlek hade matchen kunnat sluta med kryss eller rent av vinst. Matchen slutade 1-5. EIF´s mål producerades av Patrik J. Nisse och Johan L gjorde bra ifrån sig på planen.

Älvsbyn blev för svåra

Ersnäs började matchen bra och skakade Älvsbyn ordentligt. Trots detta fick grabbarna gå till halvtidsvila med ett tvåmålsunderläge. En bit in i andra fick Älvsbyn in en tredje boll och dödade matchen. Tippade seriefavoriten var något bättre än oss över nittio minuter och marginalerna fanns inte med oss denna dag. Bra jobb idag av Ghana och Nisse. Håkan J spelade stabilt som innerback

Ömsom vin, ömsom vatten..

Dagens kamp mot Heden började på sämsta tänkbara sätt med ett baklängesmål redan i matchens inledning. Resten av halvleken var en dyster historia med många felpass och spelvändningar från Hedens sida. Ställningen i halvtid skrevs till 1-3. I andra kommer EIF ut som ett nytt lag. Ett antal offensiva byten gjorde att Heden var starkt tillbakapressade under hela andra halvlek. EIF kunde till slut kvittera och hade ett flertal tillfällen att avgöra matchen som trots allt slutade 3-3. Spelet i andra tar vi med oss till nästa match!

Patrik gjorde två mål och en i övrigt bra insats. Daniel Sundström, Håkan Johansson och Johan Lindvall är andra spelare som förtjänar beröm.

Tre poäng trots knackigt spel.

Dagens match var ingen höjdare från EIF´s sida, faktiskt den sämsta i år. trots detta kunde EIF ta årets andra trepoängare. Långa stunder så dominerade Rosvik spelet då EIF´s passningsspel  fungerade dåligt. En som vi skall tacka extra för dagens vinst är Andreas i målet som var helt strålande! Bland utespelarna utärkte sig Johan Lindvall som storspelade på mittfältet.

PIF 2 en för stor munsbit.

EIF föll mot PIF2 på söndagkvällen. Trots att vi tar ledningen med 0-1 i mitten av första med ett mål av John F så kunde vi inte hålla undan. PIF kvitterar i första rundan och kan sedemera vinna matchen med 3-1. Det spel PIF visade ikväll var det bästa motståndet hittils under våromgången. Bra i EIF: Andreas, Burra och John F.

Tre oerhört viktiga midsommarpoäng.

Dagens match mot Infjärden började med bra spel från EIF´s sida. Allteftersom första halvlek fortskred så kom ISK alltmer in i matchen. EIF gjorde första målet i slutet av första halvlek med ett välplacerat  skott av dagens man Daniel S. Andra målet kom i efter en kvart i andra halvlek efter ett riktigt mönsteranfall som John F avslutade med ett stenhårt volleyskott. Anfallet efter kunde dock ISK reducera men EIF kunde rida ut motståndarens slutforcering och matchen slutade 2-1. Andra bra i EIF var mittbackarna Håkan och Magnus samt doktorn på mittfältet. Även Stefans välklistrade fötter är värda att nämna.